10 Συμβουλές Για Το Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο (Self-Tanning)

Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο (Self-Tanning)

Εάν είστε μαυρισμένες στον ήλιο, η υγεία του δέρματός σας είναι πολύ σημαντική για να σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να τις εξετάσετε με την ησυχία σας και να τις μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Αφού τις διαβάσετε, επιστρέψτε μία φορά σε λίγο καιρό για μια ανανέωση, έτσι ώστε να διατηρείτε την ασφάλεια πάνω απ’ όλα και να πάντα στο πρόγραμμα μαυρίσματος χωρίς ήλιο.

  1. Ξύρισμα – Αποφύγετε το ξύρισμα ακριβώς πριν από την εφαρμογή του αντιηλιακού μαυρίσματος προϊόντων μαυρίσματος για να αποφύγετε τους ερεθισμούς.
  2. Φωτισμός – Για τις περιοχές που θέλετε να προστατεύσετε από το να γίνουν πολύ σκούρες, απλώστε προηγουμένως βρεφικό λάδι, τζελ ή λοσιόν σε σημεία όπως τα γόνατα και τα αγκώνες, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε αντηλιακό μαυρίσματος.
  3. Ραβδώσεις – Το να βραχείτε πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή του αντηλιακού μαυρίσματος προϊόντων ηλιοθεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε ραβδώσεις. Περιμένετε λοιπόν μετά τις εφαρμογές, κατά τουλάχιστον δύο ώρες περίπου, πριν κολυμπήσετε, κάνετε ντους ή μπάνιο.
  4. Πορτοκαλί -Για να αποφύγετε τα πορτοκαλί χέρια κατά την εφαρμογή των προϊόντων, φθηνά, γάντια μίας χρήσης από ένα κατάστημα δεκάρας ή χονδρικής πώλησης είναι ιδανικά για να χρησιμοποιήσετε. Ανεξάρτητα από τη χρήση γαντιών, πλύνετε σχολαστικά τα χέρια και τα νύχια μετά την εφαρμογή.
  5. Εξαφανίστε – Εξαλείψτε το νεκρό δέρμα μέσω πλυσίματος ή απολέπισης πριν την εφαρμογή προϊόντων μαυρίσματος χωρίς ήλιο.
  6. Ειδικές περιοχές – Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα self-tanning στα γόνατά σας, πόδια, τα χέρια και τους αγκώνες, είτε αραιώστε πρώτα με ένα ενυδατικό λοσιόν ή χρησιμοποιήστε πολύ μικρές ποσότητες όταν τρίβετε απαλά. Το τρίψιμο με ένα σφουγγαράκι εφαρμογής μακιγιάζ λειτουργεί επίσης καλά για αυτές τις περιοχές.
  7. Πώς να το εφαρμόσετε – Για να απλώσετε τα προϊόντα μαυρίσματος χωρίς ήλιο, αρχίστε να εργάζεστε σε μια μικρή περιοχή. Απαλά, με ομοιόμορφο τρόπο, τρίψτε το προϊόν γενναιόδωρα. Φτάστε σε άλλες περιοχές με στροβιλισμό, αλλά εξακολουθείτε να εφαρμόζετε απαλά και ομοιόμορφο τρίψιμο, αντί να πηγαίνετε προς τα πάνω και προς τα κάτω. Για να φτάσετε την πλάτη σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό βαφής με σφουγγάρι ή ένα πινέλο με σφουγγάρι. Λίγη ποσότητα φτάνει πολύ μακριά, γι’ αυτό αργά και σταθερά.
  8. Λεκέδες υφασμάτων – Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε μέσα μαυρίσματος χωρίς ήλιο που αναγράφουν τα padimate O, lisadimate, αμινοβενζοϊκό οξύ ή roxadimate στο συστατικά τους. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό, λεκέδες στα υφάσματα μια κιτρινωπή απόχρωση.
  9. Μέσα / Έξω – Να θυμάστε ότι όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα αντηλιακού ή self-tanning, εάν δεν αναγράφουν στα συστατικά τους αντηλιακό, δεν θα είστε προστατευμένοι από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV. Και ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό, αυτό δεν διαρκεί ή δεν λειτουργεί πέρα από λίγες ώρες. Επομένως, προσέξτε να μπαίνετε και να βγαίνετε και να είστε προετοιμασμένες. Είτε να έχετε μαζί σας περισσότερα αντηλιακά προϊόντα για να τα επαναλάβετε ή να τα φορέσετε, είτε να έχετε μαζί σας προστατευτικά ρούχα και εξοπλισμό.
  10. Γυαλιά – Για όσους απολαμβάνουν πολύ καιρό σε εξωτερικούς χώρους, ελέγξτε την επένδυση σε καλά προστατευτικά γυαλιά. Διαβάστε τις ετικέτες για 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Συμβουλευτείτε έναν φαρμακοποιό ή πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για βοήθεια επιλέγοντας τα κατάλληλα επίπεδα για τα παιδιά και τον εαυτό σας.

Με την προσεκτική εξέταση αυτών των συμβουλών για το μαύρισμα χωρίς ήλιο, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε με ασφάλεια αυτή την υπέροχη λάμψη όλο το χρόνο και να απολαύσετε τη σαγήνη χωρίς τον ήλιο!

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα προϊόν μαυρίσματος. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ πλαστών, φυσικών και βιολογικών προϊόντων μαυρίσματος.

Το μαύρισμα δεν είναι πλέον μόνο ομορφιά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε τη διάθεση και την ψυχική σας κατάσταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην υπερβάλλετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο μαύρισμα, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με βλάβη στο δέρμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε προϊόντα μαυρίσματος. Θα καλύψουμε πώς να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για τον τόνο του δέρματός σας, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε πριν μαυρίσετε και πώς να αποφύγετε κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν επιλέγουν ένα προϊόν.

Αυτός ο οδηγός λαμβάνει υπόψη όλους τους τύπους σώματος, οπότε είτε είστε κοντή είτε ψηλή και αδύνατη ή με καμπύλες, αυτός είναι ο τέλειος οδηγός για εσάς!