Υπάρχουν Και Απόλυτα Φυσικές Λύσεις Θεραπείας Στο Πρόσωπο Σας

Απόλυτα Φυσικές Λύσεις ΘεραπείαςΣτις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο, υπάρχουν πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι που αγωνίζονται με την ακμή. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θεραπεύουν την ακμή χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες όπως αντιβιοτικά, συνταγογραφούμενα φάρμακα, υπεροξείδιο βενζοϋλίου και σαλικυλικό οξύ.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που επιλέγουν φυτικές θεραπείες ακμής σε σχέση με τα παραδοσιακά φάρμακα. Συνήθως, τα φυτικά φάρμακα έχουν πολύ λιγότερες παρενέργειες και δεν είναι τόσο επικίνδυνες όσο μερικά από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν ελάχιστα τη ρύθμιση της βιομηχανίας συμπληρωμάτων βοτάνων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χημικά φάρμακα, τα φυτικά φάρμακα δεν απαιτείται να αποδεικνύονται κλινικά ότι λειτουργούν ή ακόμα και να είναι ασφαλή. Ένα παράδειγμα αυτής της έλλειψης ρύθμισης πρόσφατα ήρθε στο φως με τους θανάτους που σχετίζονται με ephedra, και οι ephedras μετέπειτα απαγόρευση.

Αυτή η έλλειψη ρύθμισης οδηγεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα στην αγορά. Όλα τα οποία ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν, αποτρέπουν, ή ακόμα και θεραπεύουν την ακμή με λίγες, αν όχι, παρενέργειες.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγες φυτικές θεραπείες ακμής που αποδεικνύονται επιστημονικά ότι δουλεύουν. Οι παραδοσιακές χημικές επεξεργασίες εξακολουθούν να είναι οι πιο αποτελεσματικές στη διακοπή της ακμής.

Υπάρχουν μόνο 2 φυτικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι βοηθούν στη διακοπή της ακμής, του πετρελαίου τσαγιού και της κρέμας του πράσινου τσαγιού.

Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα φυσικό έλαιο, που προέρχεται από το Melaleuca alternifolia, ένα ιδιαίτερο είδος δέντρου τσαγιού που βρίσκεται αποκλειστικά στην Αυστραλία. Ενώ έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες χρόνια από τους αυτόχθονες ιθαγενείς ως θεραπεία για σχεδόν οτιδήποτε, έχει πρόσφατα γίνει αποδεκτό από τη σύγχρονη ιατρική ως ένα βιώσιμο αντιβακτηριακό παράγοντα.

Ακόμα κι αν το πετρέλαιο δέντρων τσαγιού έχει υποψιαστεί ως αντιβακτηριακός παράγοντας για κάποιο χρονικό διάστημα, μια μελέτη groundbreakings διεξήχθη το 1990 από την I.B. Bassett, η οποία συνέκρινε το έλαιο δέντρων τσαγιού με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου στη θεραπεία της ακμής. Διαπιστώθηκε ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι εξίσου αποτελεσματικό με ένα διάλυμα υπεροξειδίου βενζοϋλίου 5%. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο (6 εβδομάδες) για το πετρέλαιο τσαγιού, αλλά οι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν ανέφεραν καμία από τις παρενέργειες που σχετίζονται με το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, όπως ερυθρότητα, ερεθισμός του δέρματος ή ξηρό δέρμα.

Η μελέτη αυτή βοήθησε το έλαιο δέντρων τσαγιού να γίνει μια αναγνωρισμένη και νόμιμη θεραπευτική αγωγή με βότανα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε μια ακριβή κρέμα που περιέχει πετρέλαιο τσαγιού. Ακριβώς η εφαρμογή αρκετών σταγόνων λάδι απευθείας στην ακμή έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εφαρμογή πετρελαίου τσαγιού δέντρο.

Αυτή ήταν η μόνη θεραπεία για την ακμή που είχε αποδειχθεί ότι δουλεύει μέχρι πρόσφατα, όταν η Δρ Jennifer Gan-Wong διεξήγαγε μια μελέτη που δείχνει ότι το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την ακμή.

Ο Δρ Gan-Wong συνέκρινε μια κρέμα πράσινου τσαγιού με 3% πράσινο τσάι σε διάλυμα υπεροξειδίου βενζοϋλίου 4% και διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα στη θεραπεία της ακμής ήταν τα ίδια για το τσάι και το υπεροξείδιο. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην ετήσια συνάντηση του 2003 της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας.

Αυτά τα ευρήματα είναι σχετικά πρόσφατα και δεν επιβεβαιώνονται ακόμη από πρόσθετες ανεξάρτητες μελέτες. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι οι φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού μπορούν να είναι αποτελεσματικές για τη θεραπεία της ακμής.

Για όσους από εσάς που μπερδεύονται από την πληθώρα των διαθέσιμων θεραπειών ακμής, υπάρχουν πραγματικά μόνο 2 που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής. Κρέμα πράσινου τσαγιού και λάδι δέντρου τσαγιού Ενώ πολλές άλλες θεραπείες ακμής με βότανα μπορεί να είναι καλές για την ενυδάτωση του δέρματος, ή για τη μείωση των ελαίων, αυτά είναι τα μόνα δύο που θα πρέπει να θεωρούνται πραγματικά αποτελεσματικές θεραπείες ακμής.