3 Εύκολοι Τρόποι Για Να Θεραπεύσετε Την Ακμή Του Σώματος

Αισθάνεστε από την ακμή του σώματος; Μην ανησυχείτε. Δεν είσαι μόνος! Πολλοί έφηβοι έχουν ακμή σώματος. Είναι σύνηθες στους χειμερινούς μήνες, όταν φοράτε σωρούς βαρέων ενδυμάτων.

Ο ιδρώτας μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος και να οδηγήσει σε σπασίματα παντού. Άλλα πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ακμή σώματος είναι σφιχτά συναρμολογημένα ρούχα (παγιδεύουν ιδρώτα κατά του δέρματος, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και κηλίδες) στρες και ορμόνες.

Ακμή του σώματοςΗ ακμή του σώματος εμφανίζεται συνήθως στο στήθος και στην πλάτη.

  1. Για να ενεργοποιήσετε την ακμή του σώματος και να αποφύγετε να επιστρέψετε, μπορείτε να πλένετε το σώμα σας καθημερινά με ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ. Αναζητήστε αυτό το συστατικό στις ετικέτες των προϊόντων.
  2. Ντους καθημερινά και βεβαιωθείτε ότι ντους το συντομότερο δυνατόν οποτεδήποτε έχετε εφίδρωση – όπως μετά από να παίζετε αθλητικά, να εργάζεστε έξω ή απλά να είστε στον ήλιο. Μετά το ντους σας, μπορείτε να ακολουθήσετε από μια ενυδατική κρέμα που περιέχει Alfa Hydroxy οξύ. Αυτό θα απολέσει το δέρμα και θα βοηθήσει στην αποφυγή ξεμπλοκαρίσματος, χωρίς να στεγνώσει το δέρμα.
  3. Τη νύχτα μπορείτε να θεραπεύσετε την ακμή του σώματος ακριβώς όπως την ακμή του προσώπου, εφαρμόζοντας ένα πήκτωμα ενεργοποίησης ή κρέμα ακμής στα επηρεασμένα μέρη.
  4. Εάν η ακμή του σώματός σας είναι ιδιαίτερα κακή και δεν θα ανταποκριθεί σε αυτή τη θεραπεία μετά από περίπου ένα μήνα, πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.