Καθαρίστε Και Φροντίστε Το Πρόσωπο – Ξεκινήστε Με Ήλιο Και Ρύπανση

Αντιρυτιδική φροντίδα του δέρματος: μπορεί μια κρέμα προσώπου σαν την Black Mask πραγματικά να σας βοηθήσει να «αντιμετωπίσετε την πόλη»; Η αναπτυσσόμενη αγορά προϊόντων για «καθαρισμό προσώπου» αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της ζωής στις πόλεις στην υγεία – αλλά είναι απλώς ένα τέχνασμα μάρκετινγκ;

Καθαρισμός και περιποίηση

Η Fiona Westerhout μιλάει για το δέρμα της σαν να δίνει κατευθύνσεις σε μια οικεία γειτονιά: λιπαρή γύρω από την Τ-ζώνη, ξηρά μάγουλα, ευαίσθητα με την περιστασιακή διάλειμμα.

Η Westerhout, μόλις 29 ετών, μόλις ξεκίνησε το blogging για την περιποίηση της επιδερμίδας όταν μετακόμισε από το Περθ στη Δυτική Αυστραλία στη Σαγκάη τον Μάιο του 2016 από την Περθ.

“Παρατηρείτε τη γκρίζα σκόνη στο δρόμο, βλέπετε ρύπανση στον αέρα”, λέει. “Δεν μπορείτε να βοηθήσετε αλλά να σκεφτείτε,” Τι κάνει αυτό στο δέρμα μου; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι καλό. ”

Η Westerhout δεν ήταν μόνη στην ανησυχία της και η βιομηχανία καλλυντικών έσπευσε να ανταποκριθεί.

και άλλα εμπορικά σήματα μεσαίας έως ανώτερης ποιότητας προσφέρουν προϊόντα που υποστηρίζουν ότι προστατεύουν από τις επιπτώσεις της ρύπανσης και του «αστικού περιβάλλοντος». Τώρα η σειρά Urban Skin της Nivea, «ειδικά σχεδιασμένη για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της αστικής ζωής, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εκεί και να αντιμετωπίσετε την πόλη» – σηματοδοτεί την άφιξή τους στο mainstream.

“Πριν από δύο χρόνια, ήταν τόσο δύσκολο να βρεθούν προϊόντα κατά της ρύπανσης. τώρα είναι παντού », λέει ο Westerhout. “Όλα τα κύρια εμπορικά σήματα τα έχουν. Είναι απλά το είδος του snowballed. “

Η ζήτηση για “άμυνα” ή “ασπίδες” για το “δέρμα της πόλης” αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη συνειδητοποίηση και ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης. Ο τοξικός αέρας συνδέεται με την πρόωρη γήρανση και επιδεινώνοντας τις δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και οι κυψέλες. Τα λεπτά σωματίδια που είναι γνωστά ως PM2,5 είναι πολλές φορές μικρότερα από τους πόρους μέσω των οποίων αναπνέει το δέρμα, προκαλώντας φλεγμονή που επιταχύνει την ανάπτυξη κηλίδων και ρυτίδων ηλικίας.

Μπορεί όμως να χτυπήσει το πρόσωπό σας σε μια κρέμα – ή, σε μια περίπτωση, να την πυροβολήσει με μια “ωραία ομίχλη” που λειτουργεί σε περίπου 40p ανά χιλιοστόλιτρο – κάνετε τίποτα γι ‘αυτό;

Ή Μήπως Η Βιομηχανία Ομορφιάς Εκμεταλλεύεται Απλά Μια Νέα Σειρά Ανασφάλειας;

Ο Westerhout λέει ότι είναι και οι δύο. Ενώ στη Σαγκάη, όπου στα 45 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο η μέση πυκνότητα του PM2,5 είναι πολύ πάνω από το πρότυπο που πρότεινε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έδωσε προτεραιότητα στα προϊόντα με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C, ” Ή αντι-γήρανση.

Ωστόσο, λίγοι από αυτούς που κυκλοφορούσαν διατέθηκαν στο εμπόριο στους κατοίκους των πόλεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποια προστασία απλά ακολουθώντας ένα κανονικό καθεστώς περιποίησης της επιδερμίδας – εάν ειδικά προϊόντα με ετικέτα είναι πιο αποτελεσματικά, είναι ανοικτά για συζήτηση. “Είναι εν μέρει μάρκετινγκ, αλλά τα συστατικά που χρησιμοποιούν είναι φανταστικά – δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι δουλεύουν”, λέει η Westerhout από το Σίδνεϊ, όπου ζει τώρα.

Ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές φροντίδας δέρματος στον κόσμο και την πατρίδα σε μερικές από τις πιο μολυσμένες πόλεις της, έχει νόημα ότι η Ασία οδηγεί τον δρόμο. Σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών της αγοράς Μίντελ, τα αντιρρυπαντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 40% και η αγορά αν και πιο αργά.

Όπου η Ασία έχει οδηγήσει στην ομορφιά της τάσης, όπως φαίνεται με τις μάσκες φύλλων και νεφρίτη κυλίνδρους , η Δύση έχει ακολουθήσει. Η αναδυόμενη αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο για αντιρρυπαντικά προϊόντα από τα αποκαλούμενα σήματα prestige skincare από τους ερευνητές της αγοράς στο NPD Group πέρυσι.

Υπάρχουν Ακόμη Και Κινήσεις Που Γίνονται Προς Την Κατεύθυνση Της

Εάν η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ο αέρας γίνεται πιο τοξικός, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι τα αντιρρυπαντικά προϊόντα γίνονται πανταχού παρόντα όπως η προστασία από τον ήλιο, με το SPF να θεωρείται καθημερινά ακόμη και από ανθρώπους που δεν επενδύονται στην περιποίηση του δέρματος. (Το SPF αποκλείει μόνο τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν ηλιακό έγκαυμα · μια ξεχωριστή βαθμολογία στα αστέρια προστατεύει από τις ακτίνες UVA, οι οποίες διεισδύουν βαθιά στο παχύτερο στρώμα του δέρματος.)

Δεν υπάρχει ακόμη ένα συγκρίσιμο πρότυπο ή μέτρο για τον “παράγοντα προστασίας της ρύπανσης”, αν και η γαλλική ερευνητική εταιρεία για τα καλλυντικά Syntivia εργάζεται τουλάχιστον .

Αλλά πιο σημαντικό από την προστασία από τη ρύπανση είναι ειδικά η χρήση κατάλληλων προϊόντων για τον τύπο του δέρματός σας, λέει η Dr Sweta Rai της Βρετανικής Ένωσης Δερματολόγων, είτε αυτή είναι ξηρή, λιπαρή, είτε λαμβάνοντας υπόψη ειδικές ανησυχίες όπως το έκζεμα. “Μπορείτε να διατηρήσετε αποτελεσματικά τα αποτελέσματα της ρύπανσης στον κόλπο διατηρώντας το δέρμα σε καλό nick, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλά ενυδατωμένο για να διατηρηθεί ένα άθικτο και λειτουργικό φράγμα του δέρματος”, λέει.

Ο Ράι πρόσθεσε ότι, αν και τα αντιοξειδωτικά που εφαρμόζονται τοπικά ή τα οποία καταναλώνονται στη διατροφή μας έχουν αποδειχθεί ότι έχουν επίδραση στη διατήρηση υγιούς δέρματος – και έτσι αποτρέπουν τις επιζήμιες επιπτώσεις της ρύπανσης – έτσι υπάρχει μια καλή διατροφή, ένας ενεργός τρόπος ζωής, όχι το κάπνισμα και αρκετός ύπνος.

Υπάρχει ένα προφανές κίνητρο για τη βιομηχανία να παρουσιάσει ένα άλλο προϊόν ως αναγκαιότητα – και μάλιστα για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τον τοξικό αέρα, όπως έκανε το Shiseido στη Μαδρίτη το 2016 με μια ισχυρίζεται ότι αφαιρεί τα αέρια θερμοκηπίου.

Η Caroline Hirons, ειδικός στον τομέα της περιποίησης της επιδερμίδας, της οποίας οι αναθεωρήσεις προϊόντων χωρίς νόημα έχουν προσελκύσει σημαντικά αποτελέσματα στα κοινωνικά μέσα, είναι σκεπτικιστική. «Είμαι πάντα ο τελευταίος που θα πηδήσει σε ένα συγκρότημα», λέει. “Σε ένα συγκεκριμένο σημείο γίνεται ένα άλλο τέχνασμα μάρκετινγκ – ακριβώς κάτι άλλο που πρέπει να αγοράσετε.”

Αν έχετε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα καθαρισμού και χρησιμοποιείτε προστασία από τον ήλιο και ίσως έναν βασικό ορό βιταμίνης C, πιθανότατα δεν χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα κατά της ρύπανσης, λέει. “Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανθεκτικό δέρμα. Η βιομηχανία είναι πολύ καλή για να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι λείπουν, ή ότι θέτουν σε κίνδυνο. Δεν νομίζω ότι είναι. ”

Οι άνθρωποι που ανησυχούν ιδιαίτερα για τον αντίκτυπο του τοξικού αέρα στο δέρμα τους θα ήταν καλό να εξετάσουν τη σχετική βλάβη της αναπνοής τους, λέει ο Hirons.

Μεγάλη Προσοχή Στα Σωματίδια

Τα σωματίδια PM2.5 καταλαμβάνουν βαθιά στον πνεύμονα και τον ιστό του αίματος και συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών και πνευμονικών ασθενειών. Με την ατμοσφαιρική ρύπανση που συνδέεται με 40.000 πρόωρους θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόνο κάθε χρόνο, μερικές ακόμη ρυτίδες δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά φαίνονται ασήμαντες.

Το ζήτημα δεν είναι επίσης μοναδικό για τις μεγάλες πόλεις, καθώς ακόμη μικρότερες πόλεις υπολείπονται των προδιαγραφών της ΠΟΥ για τη ρύπανση από PM2.5. Τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για το “δέρμα της πόλης” είναι μια προσπάθεια να απευθυνθούν σε εύπορους, υγιείς αστιγματιστές που ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της ζωής σε αστικές περιοχές.

Η ζήτηση για αντιρυτιδική φροντίδα του δέρματος δεν αντανακλά το φόβο της γήρανσης (η αγορά ανθίζει ανεξάρτητα). αντανακλά την επιθυμία για έλεγχο του αστικού περιβάλλοντος. Όπως έγραψε η Jia Tolentino στο New Yorker πέρυσι , για μερικούς, μια περίτεχνη ρουτίνα καθαρισμού λειτουργεί ως μηχανισμός αντιμετώπισης: «Αναρωτιέμαι αν οι γυναίκες της ηλικίας μου φοβούνται λιγότερο να φαίνονται μεγαλύτερες από ό, τι είμαστε από την πιθανότητα να μην υπάρχει κανένας λειτουργικός κόσμος να φαίνονται παλιά μέσα. ”

Είτε λειτουργεί είτε όχι, υπάρχει κάτι χαλαρωτικό για μια κρέμα που υπόσχεται να σας προετοιμάσει να «αντιμετωπίσετε την πόλη» – παρέχοντας ένα προστατευτικό εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τη μητρόπολη.

Μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα για το κόστος ζωής ή τον θόρυβο ή τον αέρα που αναπνέετε, αλλά αυτά τα προϊόντα υπόσχονται ότι μπορείτε τουλάχιστον να κάνετε κάτι για το δέρμα σας.