Βοηθήστε Την Καλή Υγεία του Προσώπου Σας

Πιθανότατα δεν γνωρίζετε αυτό ακόμα, αλλά τα απόβλητα προϊόντων και η τοξική συσσώρευση στο σύστημά σας είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έχετε ακμή ή γιατί ξεσπάει το δέρμα σας.

Βλέπετε, το σώμα σας έχει 4 κανάλια εξάλειψης … τα έντερά σας, τα νεφρά, τους πνεύμονες και το δέρμα σας. Τα έντερά σας και τα νεφρά σας είναι τα κύρια κανάλια που το σώμα σας αποβάλλει τα απόβλητα προϊόντων και τα τοξικά μέσα.

Η μόνη στιγμή που το σώμα σας απορρίπτει απορρίμματα προϊόντων μέσω των πνευμόνων και του δέρματός σας είναι όταν τα έντερά σας και τα νεφρά σας είναι υπερφορτωμένα με απόβλητα προϊόντων και τοξικά ή όταν τα έντερά σας υποχωρούν.

Όταν συμβεί αυτό, το σώμα σας θα πάρει μερικά από τα απόβλητα των προϊόντων και θα τα εκδιώξει μέσα από τους πνεύμονες και το δέρμα σας (τα δευτερεύοντα κανάλια εξάλειψής σας). Με αποτέλεσμα το ξεμπλοκάρισμα της ακμής.

Καλή Υγεία του Προσώπου ΣαςΩστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτό να συμβεί αυξάνοντας την πρόσληψη “ινών”. Οι ίνες θα απορροφήσουν αυτές τις τοξίνες και τα απόβλητα προϊόντων και θα βοηθήσουν τα έντερά σας να τα καθαρίσουν γρήγορα από το σύστημά σας.

Έτσι, παίρνοντας αρκετές ίνες, θα είστε σε θέση να: επιταχύνετε το χρόνο διέλευσης των εντέρων σας, εμποδίζοντας έτσι το σώμα σας να αποβάλει τα τοξικά μέσα από το δέρμα σας και να αποτρέψει την ακμή.

Έτσι το επόμενο βήμα σας είναι να αρχίσετε να τρώτε τον τύπο των τροφίμων που περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα ινών.

Ποια είδη τροφίμων περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα ινών;

Φρούτα και μη αμυλούχα λαχανικά.

Φρούτα όπως μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, σμέουρα και φράουλες.

Και λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το σπανάκι, το παστινάκι και οι πατάτες. Αυτά περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα ινών.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνετε έξω και τρώτε όσο μπορείτε από αυτές τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.

Θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο αρκετό ώστε ο χρόνος διέλευσης του εντέρου σας να είναι μεταξύ 12 και 18 ωρών. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να μην καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ίνας την ημέρα ή αλλιώς ο χρόνος διέλευσης μπορεί να είναι πολύ γρήγορος, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να περάσουν από το σύστημά σας χωρίς να απορροφηθούν. Έτσι εάν ο χρόνος διέλευσης σας είναι μικρότερος από 12 ώρες, ίσως θέλετε να μειώσετε την ποσότητα των ινών που καταναλώνετε κάθε μέρα.

Ωστόσο, εάν ο χρόνος διέλευσης σας είναι περισσότερο από 24 ώρες, τότε πραγματικά πρέπει να καταναλώνετε περισσότερη πρόσληψη φυτικών ινών ή αλλιώς το σώμα σας θα ξεκινήσει να εκτοξεύει αυτά τα απόβλητα προϊόντων και τις τοξίνες μέσω του δέρματός σας (με αποτέλεσμα την έκκριση ακμής).

Για μένα είναι περίπου 32 γραμμάρια ίνας την ημέρα, αλλά μπορεί να είναι διαφορετικό για εσάς, οπότε θα πρέπει πραγματικά να το δοκιμάσετε μόνοι σας και να δείτε πόσα γραμμάρια ινών θα πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά. Είναι ίσως καλύτερο να ξεκινήσετε με 30 γραμμάρια ινών την ημέρα και να συνεχίσετε από εκεί.

Πόσα γραμμάρια ινών περιέχει κάθε φρούτο και λαχανικό;
Για τα φρούτα που αναφέραμε παραπάνω είναι περίπου 3 γραμμάρια το καθένα και τα λαχανικά είναι περίπου 2 γραμμάρια το καθένα. Ωστόσο, συνιστώ να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά από τα φρούτα επειδή τα φρούτα είναι υψηλά σε φυσική ζάχαρη.

Ενώ η κατανάλωση περισσότερων ινών μόνο δεν θα σταματήσει την ακμή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής. Και αυτό είναι ένα μέρος της πίτας στην καταπολέμηση της ακμής.