5 Πολύ Σημαντικές Συνταγές Για Να Διώξετε Τα Ανεπιθύμητα Στίγματα

Η εύρεση ενός μαύρου στίγματος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για μερικούς ανθρώπους. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η ανισορροπία των ορμονών, ορισμένα φάρμακα, η έλλειψη ορισμένων τύπων βιταμινών, ο ύπνος που λείπει, η αγχωτική καθημερινή ζωή ή ακόμα και η εγκυμοσύνη θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές τις μαύρες κηλίδες στο πρόσωπο.

5 Πολύ Σημαντικές Συνταγές

Αυτή η περίσσεια μελανίνης στο δέρμα μπορεί να εξαλειφθεί ή να ελαττωθεί εύκολα, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγιής εμφάνιση του προσώπου. Για να αποφευχθούν αυτά τα σημάδια στο πρόσωπο και επίσης να εξαλειφθεί η βλάβη που προκαλείται στην αυτοεκτίμηση, υπάρχουν ευτυχώς κάποιες εσωτερικές θεραπείες οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες κατά τη στιγμή της αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο χρήσιμα σπιτικά διορθωτικά μέτρα για τις μαύρες κουκίδες:

Χυμός Λεμόνι

Μια πολύ γρήγορη λύση για να φωτίσει το μαύρο σημείο είναι η χρήση του λεμονιού. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για την αντιμετώπιση αυτού του προσώπου σκούρο. Είναι επίσης εύκολο να εφαρμοστεί: απλά βάλτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε μια βαμβακερή σφαίρα και εφαρμόστε απευθείας στην πληγείσα περιοχή και στη συνέχεια πλύνετε το με νερό. Συνεχίστε να εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι να εξαφανιστεί το μαύρο σημείο όπως αναμένεται.

Δεν υπάρχουν λεμόνια στο σπίτι, χυμός ασβέστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντ ‘αυτού με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια αποτελέσματα.

Σε περίπτωση ευαίσθητου ή λεπτού δέρματος, συνιστάται η αραίωση του χυμού λεμονιού με νερό, ροδόνερο ή μέλι. Οι ανοικτές πληγές ή αλλοιώσεις στο δέρμα είναι μια μη συνιστώμενη προϋπόθεση για τη χρήση αυτής της θεραπείας. Η έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή του χυμού λεμονιού δεν είναι επίσης σκόπιμη καθώς μπορεί να μετατρέψει το δέρμα στο φωτοευαίσθητο.

Πατάτα

Μια άλλη θεραπεία στο σπίτι για αυτή την κατάσταση μπορεί να βρεθεί στο συρτάρι λαχανικών στο ψυγείο. Οι πατάτες έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξασθενίσουν τα σημεία λόγω των φυσικών λευκαντικών ιδιοτήτων τους. Το άμυλο που περιέχει στις πατάτες μειώνει τη χρώση, ενώ τα ένζυμα σε αυτά διεγείρουν υγιές δέρμα.

Αφού τεμαχιστούν, οι φέτες πατάτας μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στις μαύρες κηλίδες. Αφήστε τα για λίγα λεπτά και αφού τα αφαιρέσετε, πλύνετε με χλιαρό νερό.

Παπάγια

Η παπάγια περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία μαύρων κηλίδων. Η κύρια δράση της είναι η απολέπιση του δέρματος για την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων και, επιπλέον, προστατεύει επίσης το δέρμα από τον ήλιο και τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει.

Αυτός ο πολτός φρούτων μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα για 20 λεπτά και μετά να τον ξεπλύνετε. Αυτή η μέθοδος απαιτεί 3 ή 4 φορές συχνότητα σε μια εβδομάδα.

Τρίψτε την παπάγια και προσθέστε το χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε ένα μείγμα που μπορεί να εφαρμοστεί στα μαύρα σημεία για 15 λεπτά μετά το πλύσιμο. Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Χυμός Από Κρεμμύδι

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ, αποχυμωτή ή τρίφτη, μπορεί να γίνει χυμός κρεμμυδιού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως σπιτική θεραπεία για αυτή την κατάσταση του δέρματος.

Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, εφαρμόστε το χυμό κρεμμυδιού απευθείας στο σκοτεινό τμήμα του δέρματος και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Ένας άλλος τρόπος για να το εφαρμόσετε είναι σε συνδυασμό με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και αφήστε για 20 λεπτά στις κηλίδες.

Σε περίπτωση λιπαρού δέρματος, μπορεί να προστεθεί και ξίδι στο διάλυμα.

Βρώμη

Με μια υψηλή περιεκτικότητα σε σαπωνίνες, ένα φυσικό καθαριστικό, πλιγούρι βρώμης είναι μια άλλη καλή θεραπεία για την αντιμετώπιση μαύρων κηλίδων στο δέρμα.

Λείανση μισό φλιτζάνι έλασης βρώμης και προσθέστε 3 ή 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού για να κάνετε μια κρέμα? Στη συνέχεια τρίψτε την πάνω στην προσβεβλημένη ζώνη στο δέρμα και αφαιρέστε την με νερό αφού το μίγμα στεγνώσει. Εάν γίνεται περίπλοκο να το καθαρίσετε, επειδή γίνεται πολύ ακατάστατο, απλώς εφαρμόστε ζεστό νερό σε ένα καθαρό πανί και αφαιρέστε το. Αυτή η θεραπεία πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Αυτές είναι οι καλύτερες πέντε φυσικές θεραπείες για να απαλλαγούμε από μαύρες κηλίδες, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και επιπλέον είναι φθηνές και εύκολες στην εφαρμογή καθώς και καλές μεθόδους χαλάρωσης επίσης.