Απλές Συμβουλές Πρόληψης Της Ακμής

Η πρόληψη της ακμής είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πράγμα. Δεν υπάρχει πραγματικά μια θεραπεία για αυτό, αλλά σέρνει τον εαυτό σας εκτίμησης τρόπο κάτω. Έτσι ακριβώς τι μπορεί να υποφέρει μια ακμή για να βοηθήσει να ελαχιστοποιήσει breakouts; Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για τον έλεγχο της κατάστασής σας.

Πλύνετε το δέρμα σας απαλά

Όταν πλένετε, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για το πόσο σκληρά πιέζετε ή τρίβετε το πρόσωπό σας. Αν πιέσετε για να σκληρύνει θα ερεθίσει το δέρμα σας. Αυτό μπορεί επίσης να σπάσει ανοίξει οποιαδήποτε σπυράκια που έχετε σήμερα. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι πιέζετε ελαφρά όταν πλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπό σας.

Η εξάπλωση των σπυριών είναι μια πολύ κακή ιδέα. Με το σπάσιμο τους μπορείτε να αφήσετε φοβίες και να προκαλέσετε περισσότερες λοίμωξη.

Απλές Συμβουλές Πρόληψης Της ΑκμήςΑποφύγετε το άγχος

Το άγχος θα σας προκαλέσει ένα ξεμπλοκάρισμα. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό ύπνο, να τρώτε υγιεινά και να παίρνετε χρόνο για να διασκεδάσετε. Αυτό θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να αποφύγετε την ακμή.

Χαλαρή ενδυμασία

Τα χαλαρά ρούχα θα είναι πολύ πιο εύκολα στο δέρμα σας όταν εργάζεστε έξω. Τα σφιχτά ρούχα θα προκαλέσουν την απορρόφηση του ιδρώτα και του πετρελαίου στο δέρμα σας περισσότερο από ότι πρέπει να είναι. Τα χαλαρά ρούχα θα επιτρέψουν επίσης τον μικρότερο ερεθισμό από το ίδιο το ρούχο.

Αυτές είναι μόνο μερικές γενικές συμβουλές για να ξεκινήσετε με την πρόληψη της ακμής σας. Εάν η ακμή σας έχει ξεπεραστεί, θα πρέπει πάντα να επισκεφτείτε τον οικογενειακό γιατρό σας. Θα συστήσουν συχνά κάτι με το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.