Πώς Θα Κάνετε Μια Σωστή Επιλογή Θεραπείας Για Το Πρόσωπο

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικές θεραπείες διαθέσιμες για να καταπολεμήσετε τα ενοχλητικά σπυράκια στο πρόσωπο σας. Υπάρχουν όλα, από όλα τα φυσικά βότανα, μέχρι ισχυρά χημικά φαρμακευτικά προϊόντα όπως το Black Mask.

Επιλογή Θεραπείας Για Το ΠρόσωποΩστόσο, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες ακμής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πάνω από τα αντιδιαβητικά φάρμακα ακμής.

Είναι γενικά ανέξοδες σε σύγκριση με τα φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, και μερικοί λειτουργούν πολύ καλά.

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο φάρμακο κατά της ακμής, και για καλό λόγο. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες θεραπείες ακμής.

Μια λύση 5% είναι συνήθως όλα όσα χρειάζονται για τη θεραπεία της ακμής και δεν έχει σχεδόν καμία παρενέργεια για τους περισσότερους ανθρώπους που την χρησιμοποιούν.

Σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά και άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μήνες, ακόμη και χρόνια, και δεν υπάρχουν πραγματικά μακροχρόνιες παρενέργειες (συμπεριλαμβανομένης μιας ανοχής) που μπορούν να συνδεθούν με αυτό.

Επιπλέον, το βενζοϋλικό υπεροξείδιο έχει συγκριθεί με μερικά από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ακμή και είναι σχεδόν εξίσου αποτελεσματικό με πολλά αντιβιοτικά ακμής. Πάνω από όλα, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι το πιο επιτυχημένο φάρμακο κατά της ακμής.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμα, όπως το σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα βήτα υδροξυ οξύ και λειτουργεί ως στυπτικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Με την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, αυτό βοηθά στην εξάλειψη φραγμένων πόρων, καθώς και βοηθά το δέρμα να ανανεώνεται ταχύτερα.

Δεδομένου ότι η ακμή προκαλείται από p.bacteria που συσσωρεύεται σε σμήγμα στους πόρους του δέρματος, είναι πολύ σημαντικό για το σμήγμα να έχει έναν τρόπο αποστράγγισης από τους πόρους πριν μολυνθεί. Μόλις χρησιμοποιηθεί σαλικυλικό οξύ για την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τότε το σμήγμα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παγιδευτεί κάτω από το δέρμα και να μολυνθεί.

Το σαλικυλικό οξύ πωλείται συχνά ως αφαίρεσης μακιγιάζ, αλλά χρησιμοποιείται συχνότερα στην επεξεργασία ακμής μέσω επιθέματος stridex ή μαξιλαριού οξυγόνου.

Το θείο χρησιμοποιείται επίσης σε μερικά φάρμακα κατά της ακμής

Το θείο είναι μία από τις παλαιότερες θεραπείες ακμής και αντιδρά με το δέρμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνει στεγνό και φλούδα. Αυτό λειτουργεί στην ακμή με την αποξήρανση του σμήγματος και επομένως, σταματώντας την ανάπτυξη των βακτηριδίων.

Πολλά σαπούνια και καθαριστικά προσώπου έχουν θείο σε αυτά. Το θείο είναι αποτελεσματικό για να απαλλαγούμε από λευκά και μαύρα στίγματα. Δεν λειτουργεί καλά ενάντια στην πιο φλεγμονή κυστική ακμή. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι μπορεί να αυξήσει την προσκόλληση των κυττάρων του δέρματος στο δέρμα και συνεπώς να βοηθήσει να προκαλέσει περισσότερα σπυράκια στο μέλλον. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απολέπιση όταν χρησιμοποιείτε θείο για τη θεραπεία της ακμής.

Το θείο έχει επίσης έντονη οσμή και μερικοί άνθρωποι έχουν δέρμα που αντιδρά σκληρά στο θείο, προκαλώντας υπερβολική ερυθρότητα και ξεφλούδισμα.

Η ρεσορσινόλη είναι μια άλλη χημική αντιδιαβητική ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Λειτουργεί διασπώντας σκληρό δέρμα. Για την ακμή, αυτό σημαίνει λιγότερο φραγμένους πόρους και ταχύτερη ανάπτυξη του δέρματος. Η ρεσορσινόλη χρησιμοποιείται συνήθως με το θείο για τη θεραπεία της ακμής. Είναι επίσης καλό για έκζεμα και πιτυρίδα.

Επειδή είναι μια ισχυρή χημική ουσία, μην χρησιμοποιείτε το resorcinol με άλλα στυπτικά ή καθαριστικά, εκτός αν συμβουλεύεται κάποιος δερματολόγος να το κάνει.

Αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κατά τη διάρκεια των θεραπειών ακμής. Για όσους πάσχουν από ακμή, αυτές οι 4 θεραπείες χωρίς θεραπεία έχουν καλές πιθανότητες να βοηθήσουν στη μείωση ή την εξάλειψη της ακμής.