Καλύτερη Η Πρόληψη Από Την Θεραπεία Για Το Πρόσωπο

Οι ασθενείς με ακμή και ροδόχρου ακμής σημειώνουν – πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή φροντίδα του δέρματος και τη χρήση καλλυντικών για να διαχειριστείτε με επιτυχία το ευαίσθητο δέρμα σας. Αυτή είναι η συμβουλή της Δρ Diane Berson, η οποία διαχειρίζεται μια δερματολογική πρακτική στη Νέα Υόρκη.

θεραπεία για την ακμήΈνα σημαντικό βήμα στη μείωση της ευαισθησίας του δέρματος είναι η κατανόηση της σημασίας της κεράτινης στιβάδας. Η κεράτινη στιβάδα είναι το εξώτατο στρώμα του δέρματος και αποτελείται από νεκρά, επίπεδα κύτταρα του δέρματος που συγκρατούνται από την πρωτεϊνική κερατίνη. Αυτό το φράγμα του δέρματος εμποδίζει τα μόρια να διεισδύσουν και να απομακρυνθούν από το δέρμα και έτσι προστατεύουν τα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος ενώ μειώνουν την ευαισθησία του δέρματος.

Το υγιές, μη τραυματισμένο δέρμα είναι πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη των ερεθισμών του δέρματος που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Τα άτομα με τροποποιημένες νευρικές απολήξεις ή περισσότερους νευροδιαβιβαστές κάτω από το δέρμα τους είναι πιο ευαίσθητα σε ελάσσονες ερεθιστικά του δέρματος στα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Όταν το δέρμα είναι υπερβολικά ξηρό ή φθαρμένο, δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς αυτές τις απολήξεις των νεύρων. Η υγιής ενυδάτωση και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα βοηθούν στην ελαχιστοποίηση πιθανών ερεθιστικών παραγόντων του δέρματος.

Ορισμένες από τις συστάσεις του Dr. Berson για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν:

Επιλέγοντας ήπια καθαριστικά.
Χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά που περιέχουν συνθετικά απορρυπαντικά ή καθαριστικά χωρίς λιπίδια. Αντισταθείτε χρησιμοποιώντας λειαντικά καθαριστικά επειδή μπορεί να προκαλέσουν μικροσκοπικά δάκρυα στο δέρμα και να βλάψουν τα προστατευτικά στρώματα του δέρματος.

Οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή δεν πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα με βάση το αλκοόλ, όπως τόνερ ή στυπτικά.

Από Την Θεραπεία Για Την ακμήΟι ασθενείς με ακμή θα επωφεληθούν από τόνερ που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή άλφα υδροξυ οξύ. Ωστόσο, όταν ξεκινάτε μια θεραπεία με ρητινοειδή, διακόψτε προσωρινά τη χρήση τόνερ ή στυπτικό, καθώς ο συνδυασμός μπορεί να κάνει το ρετινοειδές πιο ερεθιστικό. Οι ασθενείς με ακμή πρέπει επίσης να περιορίζουν ή να απέχουν από υπερβολικά τραχύ καθαρισμό και πλύση. Η Julie Harper, MD, η οποία διευθύνει μια κλινική για τη θεραπεία της ακμής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Birmingham, «Οι έφηβοι πιστεύουν ότι έχουν ακμή επειδή δεν πλένουν αρκετά, αλλά συνήθως πλένουν πολύ συχνά με σκληρές τρίβει που κάνουν τα συμπτώματά τους χειρότερα. ”

Χρησιμοποιώντας υγραντήρες.
Η Tracy L. Grosick, βασικός ερευνητής της φροντίδας του δέρματος με την Procter & Gamble, δήλωσε ότι όταν το φράγμα υγρασίας του δέρματος είναι άθικτο, βοηθά το δέρμα να καταπολεμά τις περιβαλλοντικές επιθέσεις που αντιμετωπίζονται καθημερινά. Όταν οι ασθενείς με ακμή και ροδόχρου ακμής χρησιμοποιούν θεραπείες που στεγνώνουν το δέρμα, οι ενυδατικές κρέμες μπορεί να βελτιώσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος. Ο Δρ. Benson συνιστά τη χρήση moisturizers με τη λιγότερη ποσότητα των συστατικών.

Οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή πρέπει να επιλέξουν ένα ενυδατικό με μόνο γλυκερίνη, βαζελίνη ή αλόη βέρα, που μπορεί να είναι αντιφλεγμονώδες.

Οι ασθενείς με ακμή πρέπει επίσης να κολλήσουν με τα προϊόντα που περιέχουν τη μικρότερη ποσότητα συστατικών.

Χρησιμοποιώντας μη-ομοιογενή αντηλιακά.
Οι ασθενείς με ροδόχρους ακτίνες πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα φυσικής αναστολής που περιέχουν οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο τιτανίου, επειδή αυτά τα συστατικά δεν θα ερεθίσουν το κόκκινο, φλεγμονώδες δέρμα και θα παρέχουν τη βέλτιστη προστασία.

Οι ασθενείς με ακμή με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν μη-ομοιογενή, μη-φώλια, προϊόντα. Επιλέξτε αντηλιακό με βάση το αλκοόλ ή με βάση το πήκτωμα.

Συντηρητικά.
Τα καλύτερα συντηρητικά για το ευαίσθητο δέρμα είναι αυτά που περιέχουν παραμπέντα όπως το μεθυλοπαραβένιο και το βουτυλοπαραβένιο.

Το κλειδί για τη διατήρηση ευαίσθητου δέρματος λιγότερο ευαίσθητο στον ερεθισμό εξασφαλίζει την ακεραιότητα της κεράτινης στιβάδας σας, του πρωτογενούς αμυντικού φραγμού του δέρματος. Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας ένα μινιμαλιστικό moisturizer, και noncomedogenic αντηλιακό.