Πόσο Μπορεί Να Βοηθήσει Τελικά Μια Θεραπεία Στο Πρόσωπο Με Λέιζερ;

Πρόσφατα υπήρξε πολλή buzz σχετικά με τη θεραπεία ακμής λέιζερ. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο της ακμής, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ενδιαφέρον θέμα.

Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ την εμφάνιση makeover της πραγματικότητας όπως το Extreme Makeover ή το Swan, είναι προφανές ότι προωθούν τη θεραπεία με λέιζερ ως το γρήγορο και αποτελεσματικό fix για να κάνουν το δέρμα πιο όμορφο, υπονοώντας ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία της ακμής ή για τα μαύρα στίγματα.

Θεραπεία Στο Πρόσωπο Με ΛέιζερΜε τη διαρκή δημοσιότητα η θεραπεία λέιζερ παίρνει στην τηλεόραση, είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα ξεκινήσουν την έρευνα και θα δουν αν η διαφημιστική εκστρατεία είναι αλήθεια.

Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να το διορθώσουμε και να το ξεχάσουμε. Έτσι, ήμουν περίεργος για το τι θα βρω και στο Διαδίκτυο. Πληκτρολόγησα “θεραπεία ακμής λέιζερ” στις τρεις μεγάλες μηχανές αναζήτησης και βρήκα 867.921 επισκέψεις από το MSN, 2.650.000 επισκέψεις από το Yahoo και έβγαλε στην κορυφή ένα εκπληκτικό 2,660,000 επισκέψεις από το Google!

Εάν αναζητούσατε αυτούς τους συνδέσμους, πιθανόν να διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν ολόψυχα ότι η θεραπεία με λέιζερ μειώνει την «πιο φλεγμονώδη ακμή σε λίγες επισκέψεις» ή εγγυάται ότι τουλάχιστον το 90% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη θεραπεία αντιμετωπίζουν μείωση σε αλλοιώσεις ακμής “με έντονα γράμματα. Αρχικά αυτό μπορεί να στείλει ένα σημαντικό προειδοποιητικό σήμα. ΑΠΑΤΗ! Αλλά το γεγονός είναι ότι η θεραπεία με λέιζερ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει.

Οι άνθρωποι με σοβαρή ακμή και οι οποίοι κινδυνεύουν από ουλές μπορεί να θέλουν να εξετάσουν την επιλογή περισσότερο από τους περισσότερους. Ας το παραδεχτούμε; αν κάποιος με σημαντική ακμή δεν έχει πάρει επαρκή αποτελέσματα από την αποτελεσματική πέρα ​​από τις θεραπείες ακμής μετρητή ή από συνταγογραφούμενα φάρμακα, θα πρέπει σίγουρα να εξετάσει τη θεραπεία ακμής λέιζερ. Το προσωπικό κόστος της παραβίασης της ακμής είναι πολύ υψηλό.

Από την άλλη πλευρά, και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο αποτρεπτικό, είναι αρκετά ακριβό. Αν και το κόστος ποικίλλει σε ολόκληρη τη χώρα, πρόκειται να κυμαίνεται από $ 2.300 έως $ 3.200 για μια σειρά θεραπειών με λέιζερ. Αυτό είναι σημαντικό. Ευτυχώς, αν και δεν λειτουργεί για όλους, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές.

Για να διερευνήσω τις πραγματικές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν χρησιμοποιήσει θεραπεία με λέιζερ, πήγα στο acne.org και διάβασα πώς οι άνθρωποι βαθμολόγησαν ορισμένες θεραπείες με λέιζερ (κυρίως CO2) και αν θα το συνιστούσαν σε άλλους. Υπήρχαν συνολικά είκοσι πέντε καταχωρήσεις, όλοι είχαν χρησιμοποιήσει κάποια μορφή επεξεργασίας ακμής με λέιζερ και το βαθμολόγησαν σε κλίμακα από ένα έως πέντε. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μόνο δύο από τους είκοσι πέντε συνιστούσαν (4 σε κλίμακα 5) τη διαδικασία, ενώ οι δεκαοκτώ θεωρούνταν ως πολύ κακή επιλογή (2 σε κλίμακα 5).

Γιατί λοιπόν όλες οι αρνητικές απαντήσεις αν είναι πραγματικά χρήσιμη επιλογή;

Ένας σημαντικός παράγοντας σχετίζεται με το είδος του λέιζερ που χρησιμοποιείται. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Academy of Dermatology του Ιουλίου 2006, οι ερευνητές ανέφεραν εξαιρετική μακροπρόθεσμη επιτυχία στη θεραπεία της ακμής με λέιζερ. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα τους ελήφθησαν με το λέιζερ διόδων 1450 nm. Υπήρξε μείωση κατά 75% στις αλλοιώσεις της ακμής και η βελτίωση διατηρήθηκε στους 12 μήνες της μελέτης. Αυτό είναι πολύ καλό!

Η επιλογή της θεραπείας με λέιζερ και όχι η χρήση φαρμάκων χωρίς ακμή, ή ακόμα και συνταγογραφούμενων φαρμάκων, δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι σαν να αλλάζετε τις μάρκες του αποσμητικού σας. Μια πολύ πιο σκεπτόμενη και προσεκτική έρευνα πρέπει να γίνει πριν την εξέταση.