Μερικές Βασικές Επιλογές Για Θεραπεία Στο Πρόσωπο Και Τα Σπυράκια

Υπάρχει μια πληθώρα φαρμάκων για τα σπυράκια σήμερα στην αγορά. Ορισμένα από αυτά είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως το accutane. Άλλοι είναι πάνω από τις αντίθετες χημικές ενώσεις, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου. Υπάρχουν ακόμη και φυτικά φάρμακα βασισμένα σε ακμή, όπως το πετρέλαιο τσαγιού. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο διαφημίζονται.

Μέρος του προβλήματος με την εξεύρεση του σωστού φαρμάκου ακμής είναι ότι δεν υπάρχει “ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους” όταν πρόκειται για την ακμή. Διαφορετικοί άνθρωποι ανταποκρίνονται διαφορετικά στα διάφορα φάρμακα και θεραπείες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φάρμακα ακμής που έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της ακμής, και αυτά είναι τα φάρμακα που θα σταματήσουν την ακμή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Συνταγογραφούμενα

Από τα φάρμακα συνταγών, Accutane είναι ένα από τα καλύτερα. Είναι ένα χημικό παράγωγο της βιταμίνης Α, και συχνά αναφέρεται ως το «θαύμα ναρκωτικό» για την ακμή. Το Accutane είναι πιο αποτελεσματικό στη θεραπεία σοβαρής κυστικής ακμής και δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρώς. Για μερικούς ανθρώπους, οι πολλές παρενέργειες μπορεί να είναι χειρότερες από την ίδια την ακμή. Ωστόσο, αυτή είναι μια θεραπεία που λειτουργεί.

Η Retin A και η Renova είναι επίσης συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αυτά είναι τοπικά παράγωγα της βιταμίνης Α, και είναι επίσης καλά στην εκκαθάριση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των ελαφρών αποχρωματισμών του δέρματος. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα είναι το φως του ήλιου και άλλες τοπικές θεραπείες ακμής πρέπει να αποφεύγονται κατά τη χρήση των δύο αυτών. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι μειώνουν την ακμή.

Τα αντισυλληπτικά χάπια και τα αντιβιοτικά στρογγυλοποιούν τα φάρμακα ακμής που συνήθως συνταγογραφούνται. Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις γυναίκες για να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών και ως εκ τούτου μειώνουν την ορμονικά συναφή ακμή που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Τα αντιβιοτικά λειτουργούν επιτίθενται στην ακμή που προκαλεί το p.bateria καθώς αναπτύσσεται βαθιά στους πόρους του δέρματος.

Άλλες επιλογές

Υπάρχουν μερικές από τις θεραπείες ακμής που λειτουργούν καλά. Τα δύο καλύτερα είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ.

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου λειτουργεί διεισδύοντας στους πόρους του δέρματος και εξαλείφοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή που αναπτύσσεται βαθιά στο δέρμα. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη θεραπεία ακμής επειδή είναι προσιτή, εύκολα διαθέσιμη και σχεδόν εξίσου αποτελεσματική με τα περισσότερα φάρμακα συνταγών.

Το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί με την αφαίρεση των κορυφαίων στρωμάτων των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό βοηθά το δέρμα να ανανεώνεται ταχύτερα και μειώνει την πιθανότητα απόφραξης των πόρων και επακόλουθο ξεμπλοκάρισμα της ακμής.

Θεραπείες  με βότανα

Η συντριπτική πλειοψηφία των θεραπειών ακμής εμπίπτουν στην κατηγορία των «βοτανικών» θεραπειών ακμής. Ο λόγος είναι λόγω της έλλειψης ή της ρύθμισης για τα φυτικά προϊόντα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για τον γενικό καταναλωτή, επειδή είναι αδύνατο να πούμε ποια φυτική θεραπεία θα λειτουργήσει για να σταματήσει την ακμή και ποια θα κάνουν ελάχιστα καθόλου.

Από κάθε διαθέσιμη βοτανοθεραπεία, υπάρχουν μόνο 2 που σήμερα αποδεικνύονται ότι σταματούν την ακμή. Το έλαιο δέντρων τσαγιού θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ακμή, και έτσι θα κρέμα πράσινου τσαγιού.

Το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα έλαιο που προέρχεται από ένα φυτό δέντρου τσαγιού που είναι μοναδικό στην Αυστραλία. Για μερικές εκατοντάδες χρόνια ήταν touted ως θεραπεία όλα, μέχρι πενικιλίνη εισήχθη για την καταπολέμηση των βακτηρίων. Ωστόσο, το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει δει μια πρόσφατη αναβίωση λόγω εν μέρει της μελέτης που διεξήχθη το 1990 που απέδειξε ότι είναι εξίσου αποτελεσματική στη θεραπεία της ακμής ως 5% βενζοϋλοϋπεροξείδιο. Επιπλέον, δεν είχε καμία από τις παρενέργειες που το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Η κρέμα πράσινου τσαγιού έχει επικυρωθεί πιο πρόσφατα, στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας το 2003. Αποδείχθηκε ότι το πράσινο τσάι είναι εξίσου αποτελεσματικό στη θεραπεία της ακμής ως διάλυμα υπεροξειδίου του βενζοϋλίου 4%. Παρόλο που η μελέτη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, κατέδειξε ότι υπάρχει άλλη θεραπεία με βότανα εκτός από το πετρέλαιο τσαγιού.

Αυτά είναι μερικά που αποδείχθηκε ότι δουλεύουν. Για όσους αντιμετωπίζουν ακμή, οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες θεραπείες θα αξίζει να δοκιμάσετε.